Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/10999
Title: ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ РЯТУВАЛЬНИКІВ ДО ДІЯЛЬНОСТІ В ЕКСТРЕМАЛЬНИХ УМОВАХ
Other Titles: Theoretical aspects of psychological preparedness for future lifeguards to work in extreme conditions
Authors: Коваль, Ігор Святославович
Keywords: психологічна готовність
майбутні рятувальники
екстремальні ситуації
професійна діяльнвсть
Issue Date: 2-Aug-2014
Publisher: Національна академія педагогічних наук України, Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих, Львівський науково-практичний центр професійно-технічної освіти, Львівська політехніка, національний університет
Citation: 1. Коваль І. С. Теоретичні аспекти психологічної готовності майбутніх рятувальників до діяльності в екстремальних умовах / І. С. Коваль // Педагогіка і психологія професійної освіти. – 2014. – № 5. – С. 184–191.
Abstract: Діяльність рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) щодо захисту населення від техногенних аварій та катастроф носить багатогранний характер, у своєму розвитку вона здебільшого непрогнозована, непередбачувана та небезпечна для життя. Успіх працівників у цій діяльності, насамперед, залежить від їхньої психологічної готовності, яка визначає поведінку особистості в екстремальних умовах. Цілеспрямоване формування психологічної готовності майбутніх рятувальників до діяльності в екстремальних умовах у процесі психологічної підготовки сприятиме більш успішному вирішенню професійних завдань, зниженню екстремальності і несподіваності емоціогенних ситуацій у майбутньому, збереженню психічного здоров’я та профілактиці “професійного вигорання”, підвищенню рівня свідомого контролю за перебігом психічних процесів. З огляду на зазначене, професійна підготовка майбутніх рятувальників вимагає особливого зосередження на розвитку їхньої психологічної готовності до діяльності в екстремальних умовах.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/10999
Appears in Collections:2014

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Теоретичні аспекти ваківська.pdf460.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.