Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/11487
Title: Особливості моніторингу якості підготовки майбутніх офіцерів щодо контролю за організацією та веденням військового господарства у прикордонних підрозділах.
Authors: Руденко, Лариса Анатоліївна
Білявець, Сергій Якович
Keywords: військове та корабельне господарство
органи та підрозділи охорони державного кордону
контроль, критерії
госпо- дарська діяльність.
Issue Date: 2022
Publisher: НАДПСУ
Citation: Білявець С., Руденко Л. Особливості моніторингу якості підготовки майбутніх офіцерів щодо контролю за організацією та веденням військового господарства у прикордонних підрозділах. Збірник наукових праць Національної академії Державної прикордонної служби України. Серія : педагогічні науки / гол. ред О. В. Діденко. Хмельницький : Вид-во НАДПСУ, 2022. № 3(30). С. 71–86. DOI: https://doi.org/10.32453/pedzbirnyk.v30i3.
Series/Report no.: Педагогічні науки;
Abstract: Статтю присвячено підготовці майбутніх офіцерів щодо контролю за організацією та веденням військового (корабельного) господар- ства у прикордонних підрозділах Державної прикордонної служ- би України. У результаті аналізу керівних документів Державної прикордонної служби України з’ясовано, що для успішного здійс- нення господарської діяльності у прикордонному підрозділі по- винен систематично здійснюватися контроль (аналіз) організації та ведення ВКГ з таких питань: законність витрат матеріальних засобів відповідно до норм витрачання (продовольчого, речового майна будівельних та пально-мастильних матеріалів); відпрацю- вання розрахунків у потребі в матеріальних засобах; контроль за порядком утримання матеріальних засобів на об’єктах військо- вого (корабельного) господарства; контроль утримання об’єктів військового (корабельного) господарства; раціональне й економ- не використання матеріальних засобів; дотримання встановлених норм витрачання матеріальних засобів; порядок приймання, збе- рігання, видачі матеріальних засобів, їх облік і звітність; ведення книг контролю за веденням господарської діяльності у підрозділі; ведення книг обліку матеріальних засобів та майна. З метою побу- дови ефективної системи контролю за організацією та веденням військового (корабельного) господарства запропоновано здійсню- вати підготовку майбутніх офіцерів щодо контролю організації та ведення військового (корабельного) господарства у прикордон- них підрозділах з використанням критеріїв ефективності систе- ми контролю. Автор розглядає такі критерії: точність контролю; своєчасність контрольної функції; гнучкість контролю; зрозумі- лість контролю; обґрунтованість критеріїв контролю; численність критеріїв; підтримка коригуючих дій. З метою досягнення усіх цих критеріїв автор пропонує під час викладання навчальної дисци- пліни “Тилове забезпечення охорони кордону” виділити мету та завдання, які вирішуються військовим (корабельним) господар- ством; звернути увагу курсантів на перелік осіб, які відповідають за організацію та ведення військового (корабельного) господар- ства в органі охорони державного кордону; довести завдання, які вирішуються військовим (корабельним) господарством. Особливу увагу потрібно приділити розгляду посадових обов’язків посадо- вих осіб, що відповідають за військове (корабельне) господарство. Закріпленням такого матеріалу можуть стати заняття, які нада- дуть можливість курсантам виконувати обов’язки посадової осо- би, що здійснює контроль за певним видом діяльності.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/11487
Appears in Collections:2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ст_НАДПСУ_Білявець.pdf128.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.