Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/2449
Title: Викладання багатофакторного кореляційного аналізу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій
Authors: Карабин, Оксана Олександрівна
Чмир, Оксана Юріївна
Keywords: багатомірний кореляційний аналіз, коефіцієнти регресії, нормовані коефіцієнти регресії, коефіцієнти еластичності
Issue Date: 2016
Publisher: Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Abstract: В цій роботі висвітлюється питання можливості удосконалення методики викладання багатомірного кореляційного аналізу за допомогою використання прикладних математичних пакетів.
Description: Висвітлюється питання можливості удосконалення методики викладання багатомірного кореляційного аналізу за допомогою використання прикладних математичних пакетів. Основним методом дослідження є порівняння можливостей прикладних математичних пакетів до вирішення задачі здійснення багатомірного регресійного аналізу. Розглянуто можливості Excel та Statistica на прикладі виконання лабораторної роботи. Завдання полягає в тому, щоб визначити вплив факторів на результуючу ознаку. На прикладі виконання одного завдання показано, що пакет STATISTICA має набагато більше графічних можливостей та набагато більше операційних функцій для здійснення багатомірного кореляційного аналізу. Як показує досвід, цим пакетом можна користуватись після оволодіння техніки багатомірного кореляційного аналізу та маючи ґрунтовну теоретичну підготовку. Калькулятор EXСEL дає можливість оволодіти технікою багатомірного кореляційного аналізу, зрозуміти його тонкощі та особливості.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2449
Appears in Collections:2016



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.