Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/2902
Title: Прогноз температури пожежних газів при вільній тепловій конвекції повітря в замкнутому об’ємі
Authors: Кирилів, Ярослав Богданович
Keywords: кратність піни, температура парогазової суміші, емпірична залежність, пожежні гази, газоповітряна суміш, піногенератор, температура продуктів горіння
Issue Date: 2010
Citation: Кирилів Я. Б. Прогноз температури пожежних газів при вільній тепловій конвекції повітря в замкнутому об’ємі / Я. Б. Кирилів // Пожежна безпека: теорія і практика: Збірник наукових праць. – Черкаси: АПБ ім. Героїв Чорнобиля, 2010. – №6. – С. 55 – 61.
Abstract: В статті зроблено прогноз температури пожежних газів при вільній тепловій конвекції повітря в замкнутому об’ємі на основі емпіричної залежності, яка дозволила отримати формулу для розрахунку температури пожежних газів. Проведено порівняння розрахункових даних із експериментальними і показано, що виконані розрахунки правильно відображають схему руху пожежних газів, дають достовірний прогноз, як швидкості руху пожежних газів і їх витрати, так і температури біля піногенератора. Отримана формула може бути використана для вибору відстані від піногенератора до місця відбору пожежних газів для генерування піни на їх основі при заданій температурі.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2902
Appears in Collections:до 2014

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.10.pdf133.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.