Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/2939
Title: Удосконалення нормативної бази для забезпечення якості електромереж низької напруги
Authors: Рудик Юрій Іванович
Keywords: стандартизація, нормативні документи, показники якості, пожежна безпека, електропроводка, перехідний опір, метод вимірювання, випробування на пожежну небезпеку
Issue Date: 2007
Publisher: Національний університет "Львівська політехніка"
Citation: Рудик Ю.І. Удосконалення нормативної бази для забезпечення якості електромереж низької напруги: Автореф. дис. … канд. техн. наук / Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. – Львів: ЛДУ БЖД, 2007. – 20 с.
Abstract: Дисертація присвячена розробці й удосконаленню нормативної бази існуючих методів оцінки показників якості ділянок електромереж низької напруги, які впливають на рівень пожежної безпеки під час експлуатації. У дисертації наведено рішення наукової задачі забезпечення адекватності методик оцінювання стану пожежної безпеки електромереж низької напруги залежно від рівня їх якості та практичного впровадження методу контролю показників якості для зниження ризику виникнення пожежі та загибелі людей. Теоретично обґрунтовано і експериментально підтверджено вплив факторів, умов і критеріїв експлуатації електромереж низької напруги на рівень безпеки та якості в цілому. Удосконалено метод вимірювання опору та метод випробування кабелів і проводів у складі електричної мережі, застосування яких дозволяє збільшити ефективність виявлення пожежонебезпечних ділянок мереж і виробів. Розроблено алгоритм визначення місць зростання перехідних опорів контактних з’єднань, з використанням якого удосконалено метод випробувань ділянок електромереж низької напруги під час експлуатації; Запропоновано створення універсального точного аналізатора опору двопровідних електричних мереж з можливістю легкої видозміни його структури для реалізації необхідних функціональних і сервісних властивостей шляхом включення до його структури відповідних вузлів.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/2939
Appears in Collections:2015

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aref_RUDYK.pdfавтореферат381.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.