Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/3553
Title: ФІТОМЕЛІОРАЦІЯ ЗАТУХАЮЧИХ ТЕРИКОНІВ ЛЬВІВСЬКО - ВОЛИНСЬКОГО ВУГІЛЬНОГО БАСЕЙНУ
Authors: Попович, Василь Васильович
Keywords: терикон, едафотоп, фітомеліорація, природне заростання
Issue Date: 2011
Publisher: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук
Citation: Попович В. В. Фітомеліорація затухаючих териконів Львівсько-Волинського вугільного басейну : дис. … канд. с.-г. наук : 06.03.01 / Попович В. В. – Львів, 2011. – 233 с.
Abstract: У межах Нововолинського гірничо-промислового району, що належить до Львівсько-Волинського вугільного басейну, знаходиться 24 терикони вугільних шахт. Породні відвали негативно впливають на екологічний стан м. Нововолинська та його околиць. Внаслідок горіння териконів у повітря, ґрунтові води, ґрунт потрапляють небезпечні хімічні речовини та сполуки. У зоні експлуатації шахт спостерігається підвищений радіаційний фон. В Україні проводяться численні дослідження стану рекультивації териконів та їхнього залісення. Проте у працях науковців не відображена ситуація з відвалами, які піддаються горінню, з попередження і ліквідації цього явища та фітомеліорації териконів. У зв'язку з цим актуальним є вивчення процесів природного заростання затухаючих териконів, а також підвищення фітомеліоративної ефективності природного і штучно створеного рослинного покриву.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3553
Appears in Collections:2015

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
dis.docxДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук830.37 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.