Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/3971
Title: Оптимізований метод вимірювання позитронних анігіляційних спектрів у наноматеріалах з розвиненою поруватістю для сенсорних застосувань
Authors: Клим, Галина
Чалий, Дмитро
Костів, Юрій
Івануса, Андрій
Ткачук, Тарас
Keywords: позитронна анігіляційна спектроскопія, метод дослідження структури, сенсорна кераміка, нанопори, адсорбція.
Issue Date: 2016
Publisher: Клим Г., Костів Ю., Чалий Д., Івануса А., Ткачук Т. «Оптимізований метод вимірювання позитронних анігіляційних спектрів у наноматеріалах з розвиненою поруватістю для сенсорних застосувань» // Міжвузівський науково-технічний збірник "Вимірювальна техніка та метрологія", 2016, № 77, с. 87-93. (фахове видання)
Citation: 
Abstract: Запропоновано та використано оптимізований за апаратною складністю метод вимірювання позитронних анігіляційних спектрів для дослідження вологочутливої кераміки MgО-Al2O3 з розвиненою нанопоруватістю. Показано, що в разі розкладу спектрів на чотири компоненти вдається оцінити розміри нанопор за моделлю Тао-Ельдрупа та вивчити процеси, які відбуваються в них. Встановлено, що частка нанопор радіусом ~1,5 нм на порядок перевищує частку пор з радіусом ~ 0,3 нм, в яких також відбувається анігіляція ортопозитронію у адсорбованій воді.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3971
Appears in Collections:2017

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття Політехнічний Чалий 2016-2017.pdf298.63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.