Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/4528
Title: Фітомеліорація як засіб підвищення рівня екологічної безпеки породних відвалів вугільних шахт
Authors: Попович, Василь Васильович
Keywords: терикон
Issue Date: 2017
Publisher: Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування. Матеріали Четвертої міжнародної науково-практичної конференції: у 2 т. (6–10 листопада 2017 р., м. Трускавець). Державна комісія України по запасах корисних копалин (ДКЗ).– К.: ДКЗ, 2017. – Т.2. – С. 233-235.
Citation: Попович В. В. Фітомеліорація як засіб підвищення рівня екологічної безпеки породних відвалів вугільних шахт / Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування. Матеріали Четвертої міжнародної науково-практичної конференції: у 2 т. (6–10 листопада 2017 р., м. Трускавець). Державна комісія України по запасах корисних копалин (ДКЗ).– К.: ДКЗ, 2017. – Т.2. – С. 233-235.
Abstract: Дослідження рослинних серійних угруповань з метою оптимізації техногенно змінених ландшафтів на породних відвалах шахт має особливе значення для людства. Техногенно знищена рослинність на гірничих породах, винесених на земну поверхню при розробці надр у кар’єрно-відвальних урочищах, здебільшого відтворюється природно (формуючий сингенез). Відновлення рослинності породних відвалів Нововолинського гірничопромислового району відбувається за зональним принципом – на відвалах відновлюються деревні, чагарникові і трав’яні рослини, характерні для Малого Полісся. На відвалах з природним поновленням відбувається сингенетична (піонерна) сукцесія, яка у перспективі має перейти в ендоекогенетичну. Природна фітомеліорація сприяє підвищенню рівня екологічної безпеки вуглевидобувних регіонів.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4528
Appears in Collections:2017

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Попович_Paper.pdfтези225.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.