Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/4815
Title: ОПТИМІЗАЦІЯ СКЛАДУ ВОГНЕГАСНИХ ПОРОШКІВ ДЛЯ ГАСІННЯ ПОЖЕЖ КЛАСУ Д1
Other Titles: OPTIMIZATION OF THE DRY CHEMICAL POWDERS’ COMPOSITION FOR CLASS D1 FIRES EXTINGUISHING
Authors: Марич, Володимир Михайлович
Ковалишин, Василь Васильович
Кирилів, Ярослав Богданович
Ковальчик, Василь Михайлович
Гусар, Богдан Миколайович
Кошеленко, В'ячеслав Вікторович
Keywords: вогнегасний порошок, хлорид натрію, мелений шлак, аеросил, інтенсивність подавання, дослідно-емпірична залежність.
Issue Date: 14-Aug-2018
Publisher: Львівський державний університет безпеки життєдіяльності (ЛДУБЖД)
Citation: Марич, В., Ковалишин, В., Кирилів, Я., Ковальчик, В., Гусар, Б., & Кошеленко, В. (2018). ОПТИМІЗАЦІЯ СКЛАДУ ВОГНЕГАСНИХ ПОРОШКІВ ДЛЯ ГАСІННЯ ПОЖЕЖ КЛАСУ Д1. Пожежна безпека, 32, 45-54.
Series/Report no.: Пожежна безпека №32, 2018;
Abstract: Показано на основі проведених досліджень, що найкраще себе зарекомендував в якості вогнегасної речовини хлорид натрію. З метою надання йому властивостей вогнегасного порошку до нього додано ще два компоненти, а саме мелений шлак та аеросил базуючись на їх фізико-хімічних властивостях. Встановлено оптимальний склад вогнегасного порошку на підставі проведених експериментів та побудо- ваних залежностей, про що свідчать відповідні параметри гасіння. Покращено властивості вогнегасного порошку додаванням меленого шлаку та аеросилу, які надають вогнегасному порошку термостійкості, ізолювальної і антизлежувальної здатності, текучості та вогнегасної ефективності. Встановлено, що оптимальним є вогнегасний порошок у такому складі: хлорид натрію – 73,5 %, мелений шлак – 25 % та аеросил – 1,5 %. Побудовано дослідно-емпіричну залежність для визначення інтенсивності гасіння в залежності від параметрів гасіння та вогнегасного складу.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/4815
ISSN: 2078-6662
Appears in Collections:2018
2018
2018

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
document 18.06.2018 1.pdf680.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.