Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/5630
Title: Основи оцінювання пожежної небезпеки електроустановок
Other Titles: Навчальний посібник. Видання друге, виправлене і доповнене
Authors: Рудик Юрій Іванович
Воробйов, Олександр
Keywords: методичні основи, оцінювання пожежної небезпеки електроустановок, нормативне обґрунтування, оцінювання, пожежна небезпека електротехнічних виробів, пожежна профілактика електроустановок
Issue Date: 2013
Publisher: Львівська політехніка
Citation: Рудик, Ю. І. Основи оцінювання пожежної небезпеки електроустановок навч. посіб. Ю. І. Рудик, О. І. Воробйов. Вид. 2-е, випр. і допов. Львів, Львівська політехніка, 2013. 224 с.
Abstract: У навчальному посібнику викладено методичні основи оцінювання пожежної небезпеки електроустановок та нормативне обґрунтування для перевірки виконання електромереж за вибухопожежною небезпекою. Наведені у додатках витяги із нормативних документів дозволяють швидко орієнтуватися і робити висновки при оцінюванні пожежної небезпеки електротехнічних виробів. Посібник відповідає вимогам програми підготовки з дисципліни „Електротехніка та пожежна профілактика електроустановок”, а також може бути корисним студентам, які вивчають питання безпеки електроустановок, та фахівцям у галузі пожежної безпеки.
Description: Потенційні ризики під час роботи електроустановок не призводять до небезпечних ситуацій, якщо їх враховували на стадії проектування, а потім на стадіях їх монтування, експлуатації й обслуговування. З цією метою проводяться наглядово-профілактичні заходи, методика яких висвітлена у посібнику. У посібнику вперше висвітлено з навчально-методичного боку питання вогнезахисту кабельно-провідних виробів, що необхідно для підвищення кваліфікації фахівців, які займаються проектуванням, монтажем та експлуатацією об’єктів із високим та середнім ступенями прийнятного ризику для життєдіяльності щодо пожежної небезпеки. Даний посібник створює навчально-методичну базу для підготовки фахівців у питаннях оцінювання пожежної небезпеки електроустановок. Автори посібника, тривалий час співпрацюючи на факультеті післядипломної освіти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, мали можливість досконало вивчити проблему пожежної небезпеки електроустановок на об’єктах енергетичного, машинобудівного, телекомунікаційного і транспортного комплексів тощо. На підставі цього сформовано зміст посібника, який став свого роду відповіддю на характерні питання слухачів факультету, працівників підприємств і організацій, які виробляють ліцензії на виконання робіт і надання послуг протипожежного призначення. У результаті в посібнику акцентовано увагу на методиці оцінювання пожежної небезпеки електроустановок та їх частин, зокрема, розширено подано розділ, який стосується протипожежних вимог до електропроводок.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/5630
ISBN: 617-607-395-6
Appears in Collections:2013
2014up to
до 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рудик_Воробйов_посібник13.docАнотація165.5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.