Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/7008
Title: ЕКОНОМІЧНА ОСВІТА ДІТЕЙ І ДОРОСЛИХ У ВИСТАВКОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ НА ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЛЯХ (ХІХ – ПЕРША ПОЛОВИНА ХХ СТОЛІТЬ)
Authors: Гіптерс, Зінаїда
Issue Date: 2019
Publisher: Науковий вісник Ужгородського університету. Серія : Педагогіка. Соціальна робота. - 2019. - Вип. 2. - С. 36-40.
Abstract: В статті розглядається економічна освіта дітей і дорослих у виставковій діяльності на західноукраїнських землях ХІХ – першої половини ХХ століть. Методи дослідження: історико-системний та порівняльний дав змогу дослідити минуле виставкової діяльності в системі економічної освіти дітей та дорослих; пошуково-бібліографічний метод використовувався під час вивчення архівних, бібліотечних каталогів, фондів; історико-педагогічний та порівняльний аналіз фактів явищ, їх синтез – для дослідження еволюції проблеми економічної освіти. З метою вивчення стану розробки досліджуваної проблеми, використано хронологічний метод, який дав змогу розглядати розвиток економічної освіти дітей та дорослих на західноукраїнських землях у динаміці і часовій послідовності. Виявлено особливості виставок для дітей та дорослих у досліджуваний період, що були організовані як державними освітніми установами, так і культурно-просвітніми та господарськими товариствами. Використання в дослідженні комплексу взаємопов’язаних методів, зокрема: порівняльного, історико-педагогічного, хронологічного, дало можливість зробити висновки, що участь дітей і дорослих у виставках сприяла в оволодінні фаховими знаннями, вміннями і навичками, у розвитку здібностей і задатків, професійній орієнтації, розвитку комерційних навичок учасників виставок. Про ефективність виставкової діяльності як форми економічної освіти дітей і дорослих свідчать нагороди, якими були відзначені автори за експонати на виставках. Історико-педагогічний досвід переконує у необхідності систематичної освіти, починаючи від початкової школи, у створенні фахових, професійно-технічних навчальних закладів та вищих економічних шкіл для економічної освіти дітей і дорослих.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7008
ISSN: 2524-0609
Appears in Collections:2019

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гіптерс 2019.pdf336.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.