Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/7271
Title: До питання інтеграції психології та педагогіки.
Authors: Литвин, Андрій Вікторович
Keywords: педагогіка
психологія
педагогічна психологія
психопедагогіка
Issue Date: 2020
Citation: Литвин А. До питання інтеграції психології та педагогіки. Теорія контрольності та актуальні проблеми сучасної психології : матеріали наукових читань, присвячених 115-й річниці від дня народження Ярослава Івановича Цурковського – відомого українського вченого-психолога, громадського діяча, м. Львів, 20 лютого 2020 р., Львів, 2020. С. 23–28.
Series/Report no.: Теорія контрольності та актуальні проблеми сучасної психології : матеріали наукових читань, присвячених 115-й річниці від дня народження Ярослава Івановича Цурковського – відомого українського вченого-психолога, громадського діяча, м. Львів, 20 лютого 2020 р.
Abstract: Сучасній педагогічній науці притаманне зростання інтегративних процесів. Зокрема одним із дієвих шляхів удосконалення освітньої царини є інтегрування психологічних і педагогічних досліджень. Вплив психології на педагогічну науку й освітню практику вбачаємо у становленні науково обґрунтованої прикордон- ної галузі – психопедагогіки та розмежуванні її мети і завдань із функціями педагогічної психології. Провідним положенням психопедагогіки є твердження про те, що всю освітню діяльність потрібно виконувати на основі психологіч- них знань, які педагог має перевіряти в безпосередній взаємодії із суб’єктами навчання. Це означає, що педагогіка як у практичному, так і в теоретичному вимірі має стати психологічно аргументованою. Тому в освітній і науково- педагогічній діяльності доцільно застосовувати поняття та категорії психо- педагогіки, використовуючи психологічні методики діагностики та психокоре- кції, а також психологічні механізми вивчення педагогічних явищ.
URI: http://sci.ldubgd.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7271
Appears in Collections:2020

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tez_ЛитвинА_Цурков_2020.pdf316.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.