Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/8311
Title: Балаш Л., Бінерт О., Лисюк О. Система раннього попередження та реагування як елемент системи антикризового управління підприємством
Other Titles: ВІСНИК ЛЬВІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ Економіка АПК № 27
Перелік наукових фахових видань України, категорія Б Наказ МОН України № 886 від 02.07.2020 р., додаток 4
Authors: Балаш, Лілія Ярославівна
Бінерт, Олеся Василівна
Лисюк, Ольга Володимирівна
Keywords: system of early warning and response, anti-crisis management, crisis, crisis phenomena, crisis situation, preventive anti-crisis management.
Issue Date: 2020
Abstract: У будь-якому підприємстві як економічній системі інколи виникають кризові ситуації, що можуть нести загрозу існуванню цієї системи. Щоб запобігти непоправному впливу таких процесів на організацію, застосовують антикризове управління як процес управління, що дає змогу менеджерам здійснювати свої функції так, аби оптимально усувати невідкладні проблеми. Якщо керівництво уміє забезпечити для підприємства умови розвитку на усіх етапах життєвого циклу, то лише тоді можна гарантувати його стійке функціонування. У сільськогосподарських підприємствах кризи не виникають раптово, вони мають як свої ознаки, так і причини, як внутрішні, так і зовнішні. Фактично основа появи кризових явищ є в самій ринковій системі та її середовищі. У ній тісно переплетені невизначеність умов функціонування, мінливі орієнтації споживачів, постійне пристосування систем і підсистем підприємства стосовно вимог ринку. З’ясувати загальну причину виникнення кризи у діяльності підприємства можна через проведення діагностики її ознак. Отже, для передбачення і відвертання виникнення можливих кризових ситуацій вкрай необхідно застосовувати в управлінні аналіз і планування, щоб забезпечити подальші перспективи розвитку підприємства. Такі дії дадуть змогу не тільки запобігти кризі, а й підвищити ефективність антикризового управління підприємством. Усі зазначені чинники засвідчують актуальність дослідження умов виникнення кризи у сільськогосподарських підприємствах та використання системи антикризового управління для відвертання й подолання їхніх згубних наслідків.
URI: http://sci.ldubgd.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8311
Appears in Collections:2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Балаш_21_12 (2).pdf4.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.