Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/8887
Title: ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ТЕПЛОТВОРНИХ ПРОЯВІВ ДВИГУНА АВТОМОБІЛЯ НА РОБОТУ ПОЖЕЖНОГО СПОВІЩУВАЧА З ВИКОРИСТАННЯМ ДІАЛОГОВИХ СИСТЕМ
Authors: Гаврилюк, Андрій Федорович
Кушнір, Андрій Петрович
Домінік, Андрій Михайлович
Issue Date: 5-Nov-2021
Publisher: VI Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційно-комунікаційні технології в сучасній освіті: досвід, проблеми, перспективи»
Abstract: Щорічно у світі виникає понад 1 млн пожеж автотранспортних засобів, що призводить до загибелі та травмування людей і значних матеріальних втрат. Обладнання автотранспортних засобів системами виявлення та гасіння пожежі дозволяє зменшити негативні наслідки. Ефективність системи виявлення пожежі буде залежати не лише від місця встановлення та типу пожежного сповіщувача, а також від правильного розробленого алгоритму його роботи. Для виявлення займання в моторному та багажному відсіках найбільше використовують теплові пожежні сповіщувачі. При виборі типу теплових сповіщувачів необхідно враховувати швидкість зміни температури навколишнього середовища і теплотворні прояви двигуна внутрішнього згоряння. Проведено експериментальні дослідження з визначення температури у моторному відсіку при русі автомобіля в міських умовах та стоянці з використанням діалогових систем. В пакеті Simulink програмного середовища MATLAB розроблена модель алгоритму роботи теплового ПС із змінними параметрами спрацювання з врахуванням результатів експерименту.
URI: http://sci.ldubgd.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8887
Appears in Collections:2021
2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ТЕЗИ1.pdf1.55 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.