Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/9904
Title: Екологічні аспекти росту та розвитку кущових ялівців у контейнерних посадках м. Львова
Authors: Шуплат, Тарас Ігорович
Попович, Василь Васильович
Keywords: Ялівці
урбоекосистема
контейнер
ріст і розвиток
фізико-хімічний склад
субстрат
Issue Date: Oct-2021
Publisher: Хмельницький національний університет
Citation: Вивчення процесів росту і розвитку кущових ялівців в контейнерних посадках у м. Львові
Series/Report no.: Всеукраїнська науково-практична конференція присв'ячена 25-річчю кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету. Подільські читання.;
Abstract: Місто формує комплекс екологічних умов, багато в чому відмінних від природних заміських. Тут трансформуються кліматичні і едафічні умови, забруднюється повітряний басейн, зростає вплив температурного поля, є дефіцит місць для створення елементів системи озеленення, особливо це стосується IV ЕФП, де зосереджена найбільша площа заасфальтованого покриття і бруківки. Виходом із такого становища є розширення мережі контейнерних посадок, які мають ряд переваг: можливість озеленення місць,де інші прийоми створення насаджень утруднені, мобільність (використання стаціонарних і переносних контейнерів, можливість доповнення і заміни рослин).
Description: Нами обстежено контейнерні посадки кущових культиварів представників роду Juniperus L., які ростуть поблизу громадських закладів м. Львова. Вони ростуть як у стаціонарних, переважно бе- тонних, так і у переносних керамічних, пластикових контейнерах різної висоти, діаметру та форми. Впродовж літнього періоду 2020 року досліджувались особливості росту і розвитку видів та культиварів кущових ялівців IV ЕФП м. Львова. Підібрано для порівняння різні за габітусом культивари: J. sargentii ‘Aurea’, зростаючі на ринку «Південний» (вул. Щирецька) (бетонний, керамічний і пластиковий контейнери) та J. media ‘Gold Coast’ перед фасадом Управління СБУ у Львівській області (вул. Дм. Вітовського).у бетонному контейнері.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/9904
ISSN: УДК: 502/504:37(477.43)
Appears in Collections:2021



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.