Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/9913
Title: Пожежна безпека систем вертикального озеленення: стан питання
Authors: Гоцій, Наталія Данилівна
Шуплат, Тарас Ігорович
Keywords: Вертикальне озеленення
термічна стійкість
ліани
температурний режим
Issue Date: 20-May-2021
Publisher: Національний університет цивільного захисту України
Citation: Вивчення термічної стійкості об'єктів вертикального озеленення та їх роль у організації протипожежних заходів в умовах міських вулиць
Series/Report no.: Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми надзвичайних ситуацій";
Abstract: Системи вертикального озеленення останнім часом набувають дедалі більшої популярності в якості засобів для оздоблення фасадів. Сучасні системи вертикального озеленення – це зелені фасади і «живі стіни». Беззаперечною перевагою зелених фасадів, які найчастіше створюють з допомогою ліан, є простота конструкції і незрівнянно менша вартість облаштування та обслуговування. Живі стіни, які також називають зеленими стінами або вертикальними садами створюють з модульних панелей, які містять ґрунт або штучне середовище для росту рослин.
Description: Для забезпечення потреби рослин у поживних речовинах і воді використовують гідропонічні культури і систему зрошення збалансованими розчинами. Однак на даний час недостатньо вивчена оцінка систем вертикального озеленення з точки зору пожежної безпеки. Відсутність технічного обслуговування та невідповідна зрошувальна система може призвести до висихання рослин вертикальних систем, збільшуючи ризик пожежі. Сухі рослини легко займаються та посилюють вертикальне поширення вогню. Потенційна небезпека пожеж систем вертикального озеленення рідко обговорюється в існуючій науковій літературі, але є окремі дослідження з цього питання.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/9913
ISSN: УДК 614.8
Appears in Collections:2021



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.