Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/9931
Title: Теоретичні та практичні аспекти формування еко-міст: світовий і український контекст
Authors: Шуплат, Тарас Ігорович
Keywords: Урбанізаційний процес
еко-місто
Екуменополіс
екологічно чисті технології
відновні джерела енергії
стратегія сталого розвитку
Issue Date: 26-Mar-2021
Publisher: Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Citation: Просторові, організаційні і екологічні аспекти формування еко-міст
Series/Report no.: ІV Міжнародна науково-практична конференція "Екологічна безпека як основа сталого розвитку суспільства. Європейський досвід і перспективи";
Abstract: Світові урбанізаційні процеси, у своєму розвитку характеризуються спільними рисами: швидкими темпами зростання кількості міського населення, зосередженням населення і господарства переважно у великих містах з характерним розподілом виробництва, ускладненням зв'язків з наукою, освітою та розширенням їхньої території за рахунок навколишніх просторів. Спостерігається чітка тенденція до зростанні рівня урбанізованості населення планети. Згідно із прогнозами ООН до 2050 року 68% населення будуть мешканцями міст, що підвищить частку забруднення навколишнього природного середовища, виходячи із наслідків урбанізації: забруднення повітряного простору, поверхневих і підземних вод, грунтів, витіснення інфраструктурою і забудовою зелених насаджень, акустичного забруднення, переущільнення населення.
Description: Звідти зростаючий запит на формування міст нового типу, так званих екологічно-чистих, стабільних міст або еко-міст, під якими розуміється місто спроектоване з урахуванням впливу на довкілля, заселене людьми, які прагнуть мінімізувати споживання енергії, води та продуктів харчування, виключити непродуктивне вивільнення теплової енергії, забруднення повітря вуглекислим газом, забруднення поверхневих і підземних вод.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/9931
ISSN: УДК 502
Appears in Collections:2021



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.