Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/12753
Title: ВИКОРИСТАННЯ МОДИФІКОВАНИХ ГЛИНИСТИХ МІНЕРАЛІВ ТА ЦЕОЛІТІВ ДЛЯ АДСОРБЦІЇ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ І ФОСФАТІВ ЗІ СТІЧНИХ ВОД
Authors: Федів, Ірина Сергіївна
Конанець, Роман Миколайоіич
Степова, Катерина Вікторівна
Keywords: адсорбція
стічні води
важкі метали
фосфати
клиноптилоліт
глауконіт
Issue Date: 2023
Publisher: Перші Зимові читання в Синьогорі
Citation: Охорона природи в контексті енергетичної та екологічної безпеки України: Збірник праць Перших Зимових читань в Синьогорі (наук.-практ. конф.). / Під ред. Данилика І.М., Шпарика Ю.С. // с. Стара Гута, ІваноФранківська область, 13-14 грудня 2022 року. – 104 с.
Abstract: У багатьох країнах світу є проблеми з якісною питною водою, тому питання її очищення є актуальним. Серед небезпечних забруднювачів є важкі метали, коли вони є в надлишку то негативно впливають на організм людини. Вони мають властивість накопичуватись в органах та тканинах, викликаючи тяжкі захворювання. Також не останньою з проблем є евтрофікація водойм, яка викликана наявності у стічних водах фосфатів. Ефективним методом очищення і для видалення важких металів і для фосфору є технології з адсорбції. Вони мають переваги над іншими методами: ефективність, економічність та простота. Глауконіт та клиноптилоліт є ефективними природними адсорбентами та їх адсорбційну здатність можливо покращити модифікацією.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/12753
Appears in Collections:2023
2023
2023
2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник І читання Синьогора.pdf3.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.