Please use this identifier to cite or link to this item: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/13395
Title: Реалізація програм розвитку операційних процесів системи HR-менеджменту державних структур у економічно розвинутих країнах
Authors: Матківська, Христина Степанівна
Keywords: управління персоналом; кадрові процеси; цифровізація; інформаційні системи; диджиталізація
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Матківська Х. С., Зачко О. Б. Реалізація програм розвитку операційних процесів системи HR-менеджменту державних структур у економічно розвинутих країнах. Управління розвитком складних систем. Київ, 2023. № 56. С. 70 – 77.
Series/Report no.: 56;
Abstract: На сьогодні проблематика цифровізації операційних процесів системи HRменеджменту полягає у відсутності автоматизованих програм управління персоналом для державних структур, браком ресурсів, скороченням персоналу, управлінням даними, управлінням змінами. Багато країн зіткнулися з проблемами цифровізації НR-процесів у державних структурах. Більшою чи меншою мірою можна знайти такі структурні проблеми ринку праці в усіх іноземних країнах. Розвиток технологій та інформаційних систем створює нові можливості для управління та вдосконалення процесів державних органів. Специфіка роботи державного управління вимагає ефективного управління персоналом у масштабі країни чи міста, що змушує впроваджувати ефективні технологічні рішення. Виходячи з цього, наразі дані про робочу силу з багатьох джерел надають можливість керувати державними службовцями за допомогою кадрової політики, заснованої на фактах. Отже, уряди все більше можуть набирати, розміщувати, навчати, мотивувати й утримувати своїх співробітників науково та аналітично на основі об’єктивних кадрових даних. У результаті проведеного аналізу авторами виявлено, що більшість економічно розвинутих країн збирають кадрові дані, щоб проаналізувати, глибоко інтерпретувати й активно використовувати їх для прийняття кращих управлінських рішень, а також для розробки й реалізації політики щодо управління персоналом. Метою статті є висвітлення проблеми цифровізації НR-процесів у державних структурах та демонстрація аналізу кадрових даних у економічно розвинутих країнах в табличних формах. Продемонстровано результати впровадження інформаційного збору кадрових даних для ефективного управління персоналом у масштабі країни чи міста. Авторами проаналізовано та продемонстровано в інфографіці зростаючу можливість збору даних про людські ресурси, як про основу для вдосконалення державних служб, надання послуг і постійного управління продуктивністю. Проаналізовано і представлено в інфографіці дані опитувань співробітників державних служб економічно розвинутих країн, інформація про залученість співробітників і їх задоволення роботою та робочим середовищем у державних структурах.
URI: https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/13395
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Матківська Х.С. стаття КНУБА 01.2024.docx136.87 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.