Please use this identifier to cite or link to this item:
https://sci.ldubgd.edu.ua/jspui/handle/123456789/3971
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Клим, Галина | |
dc.contributor.author | Чалий, Дмитро | |
dc.contributor.author | Костів, Юрій | |
dc.contributor.author | Івануса, Андрій | |
dc.contributor.author | Ткачук, Тарас | |
dc.date.accessioned | 2017-11-06T12:53:41Z | |
dc.date.available | 2017-11-06T12:53:41Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | ||
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/3971 | |
dc.description.abstract | Запропоновано та використано оптимізований за апаратною складністю метод вимірювання позитронних анігіляційних спектрів для дослідження вологочутливої кераміки MgО-Al2O3 з розвиненою нанопоруватістю. Показано, що в разі розкладу спектрів на чотири компоненти вдається оцінити розміри нанопор за моделлю Тао-Ельдрупа та вивчити процеси, які відбуваються в них. Встановлено, що частка нанопор радіусом ~1,5 нм на порядок перевищує частку пор з радіусом ~ 0,3 нм, в яких також відбувається анігіляція ортопозитронію у адсорбованій воді. | uk |
dc.language.iso | other | uk |
dc.publisher | Клим Г., Костів Ю., Чалий Д., Івануса А., Ткачук Т. «Оптимізований метод вимірювання позитронних анігіляційних спектрів у наноматеріалах з розвиненою поруватістю для сенсорних застосувань» // Міжвузівський науково-технічний збірник "Вимірювальна техніка та метрологія", 2016, № 77, с. 87-93. (фахове видання) | uk |
dc.subject | позитронна анігіляційна спектроскопія, метод дослідження структури, сенсорна кераміка, нанопори, адсорбція. | uk |
dc.title | Оптимізований метод вимірювання позитронних анігіляційних спектрів у наноматеріалах з розвиненою поруватістю для сенсорних застосувань | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | 2016 2017 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Стаття Політехнічний Чалий 2016-2017.pdf | 298.63 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.